Yeni bir iş kurmak istiyorsanız yahut hali hazırda kurduğunuz işletmeyi büyütmek istiyorsanız kimi dayanak programlarından dayanak alabilirsiniz. İşte o takviye programları…
1. KOSGEB İş Yeri Açma Desteği
2022 prestiji ile KOSGEB yeni iş yeri kuracak olan teşebbüsçüler için hibe ölçüsünü 50 bin TL den 65 bin TL çıkarmış bulunuyor. Şayet imalat dalında bir iş kuracaksanız hibe ölçüsü 225 bin TL’ye çıkıyor.
65 Bin TL Klasik Girişimcilik Dayanak Programı
KOSGEB üzerinden yeni iş yeri kuracaklara en fazla 65.000 TL hibe olarak verilecek olan dayanak programının kapsamında kimi koşulları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu kaideler;
270 Bin TL İleri Teşebbüsçü Dayanak Programı
Girişimciliği Geliştirme Dayanak Programı ismi altında yer alan ”İleri Girişimcilik Dayanak Programı” 270.000 TL kadar yeni açılan iş yerine hibe veriyor.
2. Kobi Proje Desteği
KOSGEB yeni iş kuracaklara takviye sağlıyor. Lakin bunun da muhakkak şartları var. Öncesinde yapacağınız iş ile ilgili detaylı bir çalışma yapmalısınız. Her uygulamanın iştirak kuralı değiştiği için bunlara dikkat etmek gerekiyor. KOBİ Proje Takviyesi teşebbüsçü firmalar için dayanak ve teşvik paketleri hazırlıyor. Paketin temel hedefi teşebbüsçü firmaların süratli bir formda dala ayak uydurmasını kapsıyor. İşletmenizin üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi idaresi ve bunlarla bağlantılı alanlarda sunacağı projeler için 150.000 TL’ye kadar, %50 ya da %60’ı geri ödemesiz olmak üzere takviye alabilirsiniz.
Bu takviye paketi için yılda iki defa duyuru yapılıyor. Takviyeden faydalanmak için firmanızın KOSGEB data tabanına kayıtlı firmalar olması gerektiğini de belirtelim. Projenin temel maksadı, kapsamı, kısa tarifi ve münasebeti üzere başlıklardan oluşan bir belge inceleme ismine KOSGEB’e sunularak sonucuna nazaran dayanak sağlanıyor.
3. Ticaret Bakanlığı – Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği
Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Dayanağı işlerini büyütmek isteyen teşebbüsçüler için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu takviye kapsamında açılacak olan ofis ya da mağazanın kira, dekorasyon harcamaları, danışmanlık, tanıtım ve fuar sarfiyatları üzere pek çok muhtaçlığına yönelik bahislerde yardımcı olunuyor.
4. İş Planı Ödüllü Dayanak Programı
Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde farklı bir ders olarak girişimcilik dersini alan öğrenciler ortasında KOSGEB müsabakalar düzenliyor. Bu müsabakalarda birinci 3’e giren yarışmacılar mükafatlar veriliyor. Yarış kapsamında birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL ödül veriliyor.
KOSGEB tarafından düzenlenen yahut KOSGEB tarafından uygun bulunması kaydıyla yurtiçi/yurtdışı kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenen ödüllü/ödülsüz müsabakalar sonucunda ise birinci üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri/mevcut işletmeleri ile başvurmaları kaydı ile 100.000 TL’ye kadar ödül veriliyor.
5. Teknolojik Eser Tanıtım ve Pazarlama Desteği
srv.onedio.com
Eğer teknoloji tabanlı bir KOBİ düşünüyorsanız üreteceğiniz eseri yurt içinde tanıtıp pazarlamak için 50.000 TL’ye, yurt dışında tanıtıp pazarlamak için 100.000 TL’ye kadar geri ödemesiz takviye alabiliyorsunuz.
6. KOBİ Gelişim Desteği
Belli aralıklarla yapılan proje davetleri kapsamında hazırlayıp sunacağınız projeler için, 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz dayanak alabilirsiniz.
7. Bağkur Prim Desteği
29 yaşında küçük girişimcilerin kendi iş yerlerini açması durumunda prim dayanağı kapsamında bir yıl olmak üzere Bağ – Kur primi ödememe dayanağı sağlanıyor. Bu takviye fiyatı 12 bin TL civarında.
8. Bayan Teşebbüsçü Desteği
KOSGEB bayan girişimcilere dayanak kapsamında yeni teşebbüsçü dayanağına ek olarak 5 bin TL ek takviye sağlıyor.