Haber

Polonya Cumhurbaşkanı Duda: Ukrayna’ya en çok yardımı yapan ülkeyiz

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın 1. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Duda, savaşın ilk gününden itibaren Ukrayna’ya takviye kuvvet verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Ukrayna’daki trajediyi anlıyoruz. Dünyanın çok az ülkesi gibi biz de Ukrayna’nın yaşadığı trajediyi anlıyoruz. Savaşın, ölümün, yıkılan şehirlerin ve soykırım faillerinin verdiği acıyı biliyoruz. Polonya, başı çekiyor. ülke Ukrayna’ya yardım ediyor.Ukrayna’nın zaferine giden yol uzundur ve bu zaferin bedeli büyük bir emek ve fedakarlıkla ödenecektir”

söz konusu.

“Zelensky’ye ‘Polonya’ya her zaman güvenebilirsin’ dedim”

Rus saldırılarının başlamasından bir yıl önce Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunduğunu ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştüğünü hatırlatan Duda, şöyle konuştu:

“Zelensky bana ‘Birbirimizi bir daha asla göremeyebiliriz, şimdi burada olan kimse pes etmeyecek ve sonuna kadar savaşacağız’ dedi. Ben de ona ‘Birbirimizi daha çok göreceğiz, Polonya’ya her zaman güvenebilirsin’ dedim.

ifadelerini kullandı.

“Ukrayna’nın bir hafta içinde düşmesi bekleniyordu”

Duda, diğer ülkeler arasında Ukrayna’nın da savaşta uzun bir mücadele göstereceğine inandıklarını belirtti.

“Bütün dünyada Kiev’in 3 günde, tüm Ukrayna’nın bir haftada düşmesi beklenirken, Polonya’da bunun olmayacağını biliyorduk. Çünkü bizi Ukrayna’ya bağlayan özgürlük sevdamızdır. O kadar harika bir duygu ki, onun için ölebiliriz.”

açıklama yaptı.

“Barış için Ukrayna kazanmalı”

Rusya’nın henüz kaybetmediğini ve Ukrayna’nın da savaşı henüz kazanmadığını belirten Duda, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ukrayna bu çaba için en büyük bedeli ödeyen ve en büyük fedakarlığı yapan taraftır ama başka yolu yoktur. Rusya ile anlaşmaya gitmek kısa vadeli çözümler getirir ama gelecekte daha büyük trajedilere yol açacaktır. Bu nedenle kalıcı barış için Ukrayna’nın bu savaşı kazanması gerektiğini dile getirerek, “Ukrayna’nın bu savaşı kazanmak için dünyanın takviye kuvvetlerine ihtiyacı var. Polonya olarak bu takviyeyi bulmak için çok çalıştık ve son dönemde gerçekleşen NATO zirvelerinde bunun meyvelerini gördüğümüzü görüyorum. Tüm bu takviyeler sayesinde Ukrayna’nın kazanacağına inanıyorum.”

haberkocakoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu