Haber

Sıcak Hava Esnafı Zorluyor

Sıcak hava esnafı zorluyor

OSMANİYE Osmaniye’de 45 dereceye yaklaşan sıcaklıklar esnafın işçilikte çalışmasını zorlaştırıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Osmaniye’de hayatı olumsuz etkiliyor.

Eyyamı Bahur sıcaklarının ardından gelen Basra sıcaklarının da etkisinde kalan Osmaniye’de termometreler 42 dereceyi gösterirken, nem ile hissedilen sıcaklık 45 dereceyi geçti. Son yılların en sıcak günlerinden birinin yaşandığı Osmaniye’de işçi olarak çalışan esnaflar günde 3-4 tişört değiştirdiklerini, sıcaktan yemek bile yiyemediklerini ve mesailerini tamamladıklarını söylediler. zor şartlar altında.

Çocukluğundan beri mobilya ustası olan Adem Can, “Çift fanlı çalışmamıza rağmen sıcağa dayanamıyoruz. Dışarısı 45 derece, burada 100 dereceyi görüyoruz, çinko yukarıda olmasına rağmen,” dedi. bir faydası olmuyor ne yapacağımızı şaşırıyoruz.Günde 3-4 tişört değiştiriyoruz, sıcaktan bir şey yiyemiyoruz.Çalışma iştahımız hiç yok.Sıcaktayız,biz sıcağın altındayız. 2 fan çalışıyor, asfaltın ısısı çinkonun ısısını etkilemiyor, ne yapacağımızı şaşırdık.” söz konusu.

Fırıncı Hasan Özoğlu, “Burada 80-90 derecenin altında çalışıyoruz. Klima taksak bir faydası olmuyor, nasıl yapacağız anlamadım. Bu fırında bir garip sıcaklık var, ekmek pişiyor. Bu sıcakta satılmıyor hamur toparlanıyor hava çok sıcak fırıncılara esnaflara yazıklar olsun ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. Söz konusu

cardak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu