Ekonomi

BeiGene hisseleri ilk çeyrekte beklenenden daha az zarar ve gelir artışıyla yükselişe geçti

SAN MATEO, Kaliforniya – BeiGene, Ltd. (NASDAQ:BGNE), yenilikçi onkoloji tedavileri geliştirmeye odaklanan küresel bir biyoteknoloji şirketi, geçen yılın aynı döneminde 448 milyon dolar olan ilk çeyrek gelirinin %68 artışla 752 milyon dolara yükseldiğini bildirdi. Hisseler piyasa öncesi işlemlerde %0,9 artış gösterdi.

Şirketin amiral gemisi BRUKINSA tedavisini de içeren ürün geliri %82 artışla 747 milyon $’a yükselerek bir önceki yıla göre etkileyici bir büyüme kaydetti ve analistlerin 670,44 milyon $’lık konsensüs tahminini aştı.

İlk çeyrek için düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) -$2.41 olarak raporlanmış olup, analist tahmini olan -$2.92’den daha olumludur. Gelirdeki artış temel olarak BRUKINSA’nın ABD ve Avrupa’daki satışlarının artmasından kaynaklandı ve bu satışlarda yıldan yıla (YoY) sırasıyla %153 ve %243 artış görüldü.

BeiGene’in Kurucu Ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John V. Oyler, bu çeyrekte elde edilen güçlü finansal sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarıyı şirketin gelirlerindeki küresel büyümeye ve işletme kaldıracındaki iyileşmeye bağladı. Oyler, BRUKINSA’nın etiketinin genişletilerek sınıfının en geniş etiketine sahip BTK inhibitörü haline getirilmesinin ve şirketin hematolojik malignitelere yönelik tedavi hattının ilerlemesinin altını çizdi.

Şirketin bu çeyrekteki net zararı, geçen yılın aynı çeyreğindeki -348,43 milyon dolardan -251,15 milyon dolara gerileyerek kârlılıkta bir iyileşme gösterdi.

BRUKINSA’nın başarısına ek olarak, BeiGene’in TEVIMBRA (tislelizumab) ürünü de önceki yıla kıyasla %26’lık bir artışla toplam 145 milyon dolarlık satışla gelir artışına katkıda bulundu. New Jersey’de yeni bir biyolojik ilaç üretim tesisi ve klinik Ar-Ge merkezinin açılması da dahil olmak üzere şirketin boru hattındaki ilerlemeleri ve stratejik hamleleri, inovasyon ve küresel genişlemeye olan bağlılığının altını çiziyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

selcukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu