Ekonomi

Kazanç görüşmesi: Halozyme güçlü ilk çeyrek performansıyla olumlu görünümünü koruyor

Halozyme Therapeutics Inc. (HALO), şirketin beklentileriyle uyumlu olan ve yıllık hedeflerine olan güveni pekiştiren ilk çeyrek mali sonuçlarıyla 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını bildirdi. Şirket, Wave 2 ürünlerinin etkisiyle üst üste 15. çeyrekte de yıldan yıla %15’lik bir royalty büyümesi kaydetti. Halozyme, yıl için toplam gelirde %10-19’luk bir artış bekleyerek 915 milyon ila 985 milyon dolar arasında bir tutar öngörüyor.

FAVÖK’ün %26-37 oranında artarak 535 milyon ila 585 milyon dolara ulaşması beklenirken, GAAP dışı EPS büyümesinin %28-41 oranında olacağı ve hisse başına 3,55 ila 3,90 dolar arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Şirketin güçlü finansal pozisyonu, bir önceki çeyrekte açıklanan 250 milyon dolarlık Hızlandırılmış Hisse Geri Alımı (ASR) ve 750 milyon dolarlık yeni hisse geri alım programı ile daha da vurgulanmaktadır.

Sağlam bir nakit rezervi ve net kaldıraç oranını azaltma taahhüdü ile Halozyme, aktif olarak yeni ortaklıklar peşinde koşmakta ve önemli satış potansiyeline sahip Wave 3 ve Wave 4 ürünleri de dahil olmak üzere ürün hattını ilerletmektedir.

Temel Çıkarımlar

  • Halozyme, yıllık bazda %15’lik bir telif büyümesi bildirerek bu tür bir büyümenin art arda 15. çeyreğine işaret ediyor.
  • Şirket 2024 yılı için toplam gelirde %10-19 artış öngörerek 915 milyon ila 985 milyon dolar hedefliyor.
  • FAVÖK’ün %26-37 oranında artarak 535 milyon ila 585 milyon dolara ulaşması ve GAAP dışı EPS’nin %28-41 oranında (hisse başına 3,55 ila 3,90 dolar) büyümesi bekleniyor.
  • 2023’ün 4. çeyreğinde 250 milyon dolarlık ASR’nin ardından 750 milyon dolarlık yeni bir hisse geri alım programı onaylandı.
  • Nakit ve menkul kıymetlerde 463,5 milyon dolar ile güçlü bilanço ve net kaldıraç oranını azaltma taahhüdü.
  • Halozyme, potansiyel ortakların hem münhasır hem de münhasır olmayan haklara ilgi gösterdiği yeni ENHANZE ve oto-enjektör anlaşmaları için aktif görüşmeler yürütmektedir.
  • Wave 4 boru hattı, yüksek satış potansiyeline sahip dokuz ürün içeriyor ve XYOSTED’in büyüme yörüngesini sürdürmesi bekleniyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirket Görünümü

  • Halozyme, güçlü gelir ve FAVÖK büyümesi bekleyerek 2024 yılının tamamı için finansal beklentilerini yineledi.
  • Şirket, yeni ürün onayları ve Wave 3 ve Wave 4 ürünleri de dahil olmak üzere boru hattının ilerlemesi konusunda iyimser.

Ayı Yönünde Öne Çıkanlar

  • Şirket, Wave 4 ürünleri için spesifik satış tahminleri sunmadı.
  • Şirket, 750 milyon dolarlık hisse geri alım programının tamamlanması için belirli bir zaman çizelgesi vermedi.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Halozyme’nin Dalga 2 ürünleri güçlü gelir artışı sağlamaya devam etmektedir.
  • IV Perjeta’dan Phesgo’ya dönüşümde ve Dalga 3 ürünlerinin beklenen büyümesinde önemli satış potansiyeli görülmektedir.
  • Şirket, rahatlığı ve değer önerisi nedeniyle subkütan dağıtım sistemlerinin alımına güveniyor.

Eksiklikler

  • Şirket çeşitli ürünler için satış potansiyeli ve stratejilerini tartışırken, Wave 4 ürünleri için somut satış rakamları açıklanmadı.

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • Halozyme daha yüksek verimli API’ye yatırım yapıyor ve 2026’da ortakların kullanımına sunulması bekleniyor.
  • Bir ABD patentinin 2027’de sona ermesine rağmen, bazı ürünler için 2030 ve sonrasına kadar telif ücretleri öngörülmektedir.
  • Roche, İngiltere’de Tecentriq subcu için %18’lik bir dönüşüm oranı bildirdi ve Avrupa lansmanlarına ilişkin daha fazla güncelleme bekleniyor.
  • Opdivo subcu’nun onaylanması halinde, ilaç kombinasyonları nedeniyle bazı istisnalarla birlikte IV endikasyonların %75’ini kapsaması bekleniyor.

Halozyme’nin istikrarlı performansı ve stratejik ortaklıkları, şirketi biyofarmasötik endüstrisinde sürekli büyüme için konumlandırıyor. Ürün portföyünü genişletmeye ve geri alım programları yoluyla hissedar değerini artırmaya odaklanan Halozyme, önümüzdeki yıllarda pazar fırsatlarından yararlanmaya hazırlanıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Halozyme Therapeutics Inc. (HALO), 2024 yılına girerken gelir artışı ve hissedar değerinin artırılmasında kaydadeğer başarılar elde ederek güçlü bir finansal performans sergilemiştir. Şirketin hisse geri alımlarına olan bağlılığı, yönetimin aktif bir şekilde tedavüldeki hisse sayısını azaltması nedeniyle agresif geri alım faaliyetine yansımaktadır ve bu da yatırımcılar için olumlu bir sinyaldir. Bu, yönetimin agresif hisse geri alım stratejisini vurgulayan InvestingPro İpucu ile uyumludur.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin finansal sağlamlığı, yakın vadeli kazanç büyümesine göre düşük kabul edilen 17,04’lük sağlıklı F/K oranıyla da destekleniyor. Bu durum, kazanç beklentileri göz önüne alındığında hisse senedinin değerinin altında olabileceğini göstermektedir ki bu da şirketin gelecekteki kârlılığını düşünen yatırımcılar için değerli olabilecek bir içgörüdür. Ayrıca, başka bir InvestingPro İpucunda önerildiği gibi, Halozyme’nin güçlü serbest nakit akışı getirisi, şirketin hisse fiyatına göre bol miktarda nakit ürettiğini ima eder, bu da temettü değerlendirmeleri veya büyüme fırsatlarına gelecekteki yatırımlar için önemli bir faktör olabilir.

Halozyme’nin son ölçümleri ayrıca 62,48 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısı gösteriyor ki bu da tipik olarak yatırımcıların şirketin varlıklarına ve gelecekteki büyüme potansiyeline olan güvenini gösteriyor. Ancak, bu kadar yüksek bir katsayının aynı zamanda yüksek bir değerlemeye de işaret edebileceğini unutmamak gerekir.

Halozyme hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcılar https://www.investing.com/pro/HALO adresini ziyaret ederek ek InvestingPro İpuçları bulabilirler. Şirketin finansal sağlığı ve hisse senedi performansına daha derinlemesine bir bakış sunan 11 ipucu daha mevcut. Bu değerli bilgilere erişmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu